Masthead header

INTREBARI FRECVENTE

 

1  Care sunt varstele cele mai indicate pentru sedintele foto cu bebelusi si copii ?

RASPUNS: Sedinta foto de nou nascut (care se face pana in 14 zile), sedinta foto de 3- 4-5-6 luni cand bebe sta pe burtica si isi ridica capusorul bine de tot si il mentine sus, sedinta foto cand bebe sta in fundulet fara sprijin (de obicei pe la 8-9-10 luni. e important sa nu apuce sa mearga pentru ca nu mai reusim aceleasi cadre) si sedinta foto de 1 an numita si SMASH THE CAKE. Multi parinti inglobeaza cumva sedinta smash the cake cu cea de 8 luni dar nu reusim cu toti bebelusii acest lucru pentru ca, odata ce apuca sa mearga in picioare, ei nu mai au aceeasi dispozitie sa stea jos sa facem fotografii si va fi mult mai greu. Dupa aceasta varsta, ii puteti aduce oricand doriti dumneavostra. Nu ratati sedintele foto de TOAMNA , CRACIUN si PASTE.

 2.  Sedinta foto de NOU NASCUT se poate face si la o luna de la nastere?  Raspuns: NU. Bebelusii nu mai dorm ca in primele zile si nu ii putem aranja in diverse pozitii. 

3. Aveti dumneavostra recuzita la studio?

RASPUNS: DA. Pentru nou nascuti si bebelusi pana intr un an si un pic am eu. Mai am cateva costumase si rochite pentru 3-4 ani 

4. Cate DECORURI folositi?  

RASPUNS: Depinde numai de cheful bebelusilor cate decoruri ne lasa sa folosim

5. Cat DUREAZA o sedinta foto?

RASPUNS: Sedinta foto de nou nascut dureaza intr o ora jumate si doua. Sedinta foto cu bebelusi dureaza in jur de o ora dar ne vom stradui sa terminam mai repede pentru ca ei isi pierd rabdarea. Sedinte foto de maternitate dureaza in jur de o ora jumate

6. Cum primim fotografiile?

RASPUNS: Le primiti intr o galerie online cu parola de unde le downloadati dvs la marime originala

7. Cat dureaza prelucrarea:

RASPUNS: intre 3 si 4 saptamani, uneori 5 in functie de numarul de solicitari

8. De ce dureaza atat de mult prelucrarea ?

RASPUNS: Luati in calcul ca un fotograf ocupat are multe ore pe zi la studio sedinte foto zi de zi, inclusiv sambata si duminica. El trebuie sa descarce sedinta foto si sa o editeze, proces care dureaza in jur de 3 ore per sedinta foto. Daca azi a fost 7 ore la studio la doua sedinte foto de nou nascut, cu pauza dintre si cu aranjatul studioului plus drumul pana la studio si invers…atunci inseamna ca el trebuie sa mai faca rost in acea zi de inca 6 ore pentru editare. 7+6 = 13 ore de lucru intr o singura zi. Daca are 3 sedinte foto in acea zi, deja numarul de ore lucrate per zi creste considerabil cu inca 4 sau 5 sau 6 ore. Efectiv nu gasim acel numar de ore intr o zi ibere pentru editat  pentru ca avem mereu sedinte foto si trebuie sa gasim o zi in care sa NU avem sedinte foto ca sa putem edita. In acest timp se strang foarrte multe sedinte foto de editat si se tot decaleaza. Care e solutia? Solutia este angajarea unui editor care presupune cheltuieli suplimentare si ar trebui crescut pretul sedintelor foto pentru a fi rentabile pentru mine.

9. De ce nu ne dati fotografiile asa cum sunt , brute?

RASPUNS: De ce as da fotografii in care se vede caloriferul de langa perete sau podeaua din dreapta fundalului? In momentul in care fotografiez, iau un cadru mai larg sa fiu sigura ca incadrez corect toate elemenetele din poza, dupa care urmeaza sa refac in editare fundalul. Lucram pe fundaluri de canvas pictat sau vinil si nu intotdeauna sunt asa de mari cum ne am dori. In afara de asta fiecare fotograf are un anumit look al fotografiilor , un fel de semnatura care se da prin editare. Poate unele fotografii au iesit mai inchise decat trebuie, in functie de inspiratia de moment. Asa ca trebuie umblat la luminozitate. Si daca tot veniti la un fotograf profesionist atunci hideti sa ii respectam si munca.

10. Primim toate fotografiile? 

RASPUNS : primiti in jur de 50, asa cum scrie si pe site.  Pentru a prinde o poza clara, trebuie sa fotografiez si de 10 ori consecutiv acelasi cadru identic. Multe din fotografii ies miscate, cu ochii inchisi, gura stramba, cu spatele, cu etc etc. Acele fotografii vor fi sterse si nu, nu le veti primi. In intervalul de o ora cu un copilas cam atatea fotografii ies ok.

 11. DE CE COSTA ATAT O SEDINTA FOTO ?

RASPUNS: Foarte multe persoane se gandesc ca o mica distractie acest domeniu. Apasa pe un buton si gata. As invita pe toata lumea sa tina mainile in sus, la nivelul pieptului, in aer  10 minute. Dupa care sa incerce sa tina mainile asa cu 2 kilograme cat are aparatul. Si apoi sa incerce sa tina mainile  asa ore si ore intregi. Veti vedea ca este o munca fizica istovitoare in primul rand , care genereaza multe hernii pe toata coloana la aproape toti fotografii. Dupa care faceti un re-search cam cat costa recuzita. Orice paturica este 500 lei minim, comandata din strainatate. Fundalurile de asemenea sunt mereu peste 500 lei. Unul. Hainutele sunt facute special de designer pentru sedinte foto, evident cu preturi foarte mari. S-au facut investitii de sute de milioane in recuzita. Aparatura este foarte scumpa si ea. Recent mi-a spus un client ca isi ia cu 900 lei un aparat si face copilului poze toata viata. A fost asa…cumva amuzant. Ce pot spune…al meu a fost 7000 lei  atunci cand l-am achizitionat iar obiectivul singur a fost 9000 lei. Si asta e doar o parte din aparatura. Intervine si licenta programelor. Chiria intr o zona de lux. Cursurile si workshopurile de fotografie pentru a fi la curent cu tot ce e nou si a deveni mai bun. Per total este un domeniu care trebuie sustiut foarte bine financiar din partea noastra si ca sa putem ajunge la un profit satisfacator pentru 12 ore minim de munca pe zi, atunci trebuie un anumit venit.