Masthead header

SEDINTE FOTO BEBELUSI SI COPII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEDINTE FOTO BEBELUSI:

Cele mai indicate perioade pentru sedintele foto cu bebelusi sunt 3-4-5 luni pentru cadrele pe burtica, 8-9-10-11 luni pentru cadrele in fundulet si 1 an pentru sedintele foto aniversare. Eu fac sedinte foto la orice varsta a bebelusului daca dumneavoastra va doriti altfel decat ce v-am spus mai sus. Bebelusii vor fi imbracati in diverse tinute si se vor folosi mai multe fundaluri si accesorii.  Aduceti cu dumneavoastra toate cele necesare: scutece, lapte, suzete, aleza, servetele, etc. Studioul nu are bucatarie asa ca daca ii dati lapte praf va rog sa aduceti si aparatura pentru incalzit apa. Sedinta foto se programeaza doar in functie de programul de somn al bebelusului. Daca un bebelus de 5 luni s-a trezit la ora 12 atunci nu programati sedinta la ora 15 pentru ca dupa 3 ore de activitate bebelusului i se va face iar somn. Nu programati sedinta foto in primele zile dupa vaccin. Nu veniti la sedinta foto cu bebelusul bolnav indiferent daca este “o mica” raceala din punctul dvs de vedere. Parintii vor aparea in cadre, asa ca va rog sa veniti imbracati si aranjati. Parintii vor avea la ei un singur schimb de haine (puteti veni imbracati direct in ele). Daca doriti sa aveti costumasele dvs pentru bebelusi, le puteti aduce. De asemenea puteti aduce orice obiect personal/jucarie pe care sa le folosim pentru sedinta foto. 

ASTEPTARILE PARINTILOR VS REALITATE :

In timpul sedintelor foto parintii se asteapta ca bebelusii sa zambeasca la comanda lucru care NU se va intampla. Bebelusii sunt intr un mediu nou, schimbam recuzita continuu, ii mai si imbracam si dezbracam, ii punem jos iar ii luam, iar ii asezam asa ca ei in general incearca sa inteleaga ce se intampla si se concentreaza sa vada si sa auda cat mai bine. O sedinta foto dureaza maxim o ora dar de fapt ei in 40 de minute deja sunt obositi asa ca noi (eu si dumneavoastra) trebuie sa ne miscam cat mai repede pentru a prinde cat mai multe cadre inainte ca bebelusii sa nu mai aiba chef de nimic. In timpul sedintelor foto se poate intampla ca bebelusul sa zambeasca o data , de doua ori, de 20 de ori sau niciodata. El este in prezenta unor persoane necunoscute (fotograful). Ca sa se acomodeze ar trebui sa il aduceti de mai multe ori la studio, sa l obisnuim cu recuzita si sa ne cunoastem, lucru care evident nu este posibil.  Putem surprinde o varietate de expresii, nu numai zambetul.

 

SEDINTE FOTO COPII :

Sedintele foto pentru copii se pot efectua atat in studio cat si in natura. Pentru fetite exista rochite de printesa  dar in general de la o anumita varsta, parintii sunt cei ce aduc hainele pentru copii. Am observat ca, dupa varsta de 4 ani, procentul de parinti care fac sedinte foto copilasilor este destul de mic. Este pacat pentru ca cei mici de abia acum incep sa aiba aiba mai multa rabdare, sa coopereze, sa se relaxeze in fata camerei. Varsta de 4 ani se spune ca este cea mai fotogenica varsta, asa ca macar o data pe an , veniti la sedintele foto pentru amintirile dumneavoastra. In definitiv pozele sunt cele peste care va uitati peste ani.